Product & techniek
Wat zijn centreerringen en heb ik ze nodig?
Als de naaf van het voertuig een kleinere diameter heeft dan de naafboring van het wiel, is een centreerring nodig. Deze compenseert het verschil in naafdiameter tussen de velg en het voertuig.
Als je centreerringen nodig hebt voor de geselecteerde velgen en complete wielen, zijn deze bij de prijs inbegrepen en worden ze bij je bestelling geleverd.
Zijn de velgen geschikt voor gebruik in de winter?
In onze winkel kun je winterklare velgen herkennen aan het feit dat ze op de foto zijn gemarkeerd met een sneeuwvlok.
In welke kleur worden de wielbouten geleverd?
De schroeven, indien nodig, worden uitsluitend in zilver geleverd, ongeacht de kleur van de velg.
Kan ik TPMS-sensoren bestellen voor mijn wielset?
TPMS-sensoren kunnen alleen worden toegevoegd wanneer een complete wielset wordt besteld.
Hoe onderhoud ik mijn velgen?
Om ervoor te zorgen dat je zo lang mogelijk van je nieuwe velgen kunt genieten, is regelmatig onderhoud van de velgen aan te raden. Op onze blog hebben we informatie gepubliceerd over hoe je je velgen goed kunt reinigen en verzegelen.
Ik heb niet alle velgen of complete wielen ontvangen - waar is de rest?
Bij het verzenden van meerdere pakketten kan het soms voorkomen dat door logistieke processen niet alle pakketten op dezelfde werkdag worden bezorgd. Ontbrekende pakketten worden meestal de volgende werkdag bezorgd.
Kan ik met mijn banden blijven rijden?
In principe kun je je banden blijven gebruiken zolang ze compatibel zijn met de gewenste velg. Zorg ervoor dat je banden niet onder de wettelijke minimale profieldiepte van 1,6 mm komen. Experts adviseren zelfs 3 mm in de zomer en 4 mm in de winter. Bovendien mogen banden niet langer dan ongeveer 6 jaar worden gebruikt, omdat het materiaal na verloop van tijd verslechtert. Als je besluit om nieuwe banden te kopen, heb je de keuze uit veel gerenommeerde merken.
Heb ik TPMS-sensoren nodig?
Je kunt bij je autodealer navragen of je auto is uitgerust met een TPMS en of je sensoren nodig hebt.
Het TPMS wordt gebruikt om de luchtdruk van je autobanden tijdens het rijden te controleren. Sinds 1 november 2014 is TPMS verplicht voor alle nieuw geregistreerde voertuigen in de categorieën M1/M1G. Hieronder vallen personenauto's, terreinwagens en campers.
Bandenspanningscontrolesystemen zijn onderverdeeld in twee groepen: actieve en passieve systemen.
Bij het actieve systeem worden TPMS-sensoren in combinatie met een ventiel in het complete wiel geïnstalleerd. De gegevens worden radiografisch naar de regeleenheid gestuurd. Als er problemen optreden, wordt de bestuurder gewaarschuwd via een waarschuwingslampje. Het voordeel van het actieve systeem is dat het ook werkt wanneer de auto stilstaat. De sensoren geven ook de exacte bandenspanning weer.
Het passieve systeem maakt gebruik van de ABS-sensoren en tractiecontrolesensoren die al in de auto aanwezig zijn. Deze meten de snelheid van de wielen. Als de bandenspanning afneemt, wordt het wiel kleiner. Dit leidt tot een hogere rotatiesnelheid in vergelijking met de andere banden. Het TPMS gebruikt dit om een spanningsverlies in het wiel te detecteren en meldt dit aan de bestuurder. De passieve methode werkt dus alleen als het voertuig rijdt. De bestuurder krijgt alleen informatie over het algemene spanningsverlies, maar niet over de exacte bandenspanning en de band in kwestie.
Beide systemen worden gebruikt in Duitsland en voldoen aan de normen die vereist zijn door EU-richtlijnen.
Als uw voertuig TPMS-sensoren heeft, kunt u deze in het winkelmandje bestellen.
Kan ik de velgen retourneren?
Je hebt 30 dagen na ontvangst van de goederen om het contract met ons zonder opgaaf van reden te annuleren. Informeer ons binnen deze periode schriftelijk per post of e-mail over uw annulering van het koopcontract. In dit geval betaalt u alleen de retourkosten.
Gedetailleerde informatie over de annuleringsprocedure vind je hier.